Gelukkig mogen de horecabedrijven hun deuren weer openen en gelukkig mogen wij weer de deur uit voor een koud drankje op het terras. Maar helaas zijn wij nog niet terug bij het ‘oude normaal’. Voorlopig mogen cafés en restaurants niet meer dan 30 gasten ontvangen en geldt nog steeds de afstandsregel van 1,5 meter. Een bijkomende maatregel voor de horecaondernemer is dat er een checkgesprek met de bezoeker moet plaats vinden om te controleren of het bezoek risico’s oplevert. Dit is voor de horecasector terug te vinden op de website van de Koninklijke Horeca Nederland: https://www.khn.nl/lobby/khn-lobby/gezondheid/coronavirus.
Het uitvoeren van deze laatstgenoemde maatregel roept op zichzelf nogal wat vragen op:
Evident is dat de horecaondernemer geen arts is en dusdanig niet in staat is om gezondheidsrisico’s juist in te schatten. Twee veel gehoorde controlevragen zijn:
De laatste controlevraag gaat na of jij klachten hebt wat eventueel kan betekenen dat je besmet bent met het coronaviru